l'Ambiente biedt alternatief programma

l'Ambiente biedt alternatief programma

Dinsdag 5 november 2019

Er wordt veel gesproken over de zorgen in en over de kwaliteit van het onderwijs. Vandaag is door veel leerkrachten en schoolleiders het werk neergelegd. Op l’Ambiente maakt het team zich ook zorgen. De toenemende tekorten aan mensen die bewust kiezen voor een baan in het onderwijs maken dat de kwaliteit van het onderwijs steeds meer in de knel komt en dat de mens uit beeld raakt. Het wordt tijd dat er eens serieus gekeken wordt naar wat er eigenlijk nodig is. Tijd om het kind en daarmee onze toekomst eens echt centraal te zetten. Een eenmalige financiële toezegging is wat ons betreft niet het antwoord.

Hoe vraag je aandacht voor iets dat zo belangrijk is?

Op l’Ambiente is er gekozen om een alternatief programma aan te bieden, de lestijden aan te passen (tot 11.30 naar school i.p.v. tot 14.00) en aandacht te vragen in de media middels een ingezonden stuk.

Het programma voor de kinderen bestaat morgen uit activiteiten die wij eigenlijk heel belangrijk vinden, maar waar niet altijd genoeg tijd voor is. Morgen kunnen kinderen in de bovenbouw kiezen uit lang gymen, een uitgebreide tekenles, of een ochtend techniek. In de middenbouw is veel tijd voor handvaardigheid opdrachten rondom het thema zaden en vruchten en in de onderbouw is veel tijd voor spel, zowel binnen als buiten.

's Middags vult ieder teamlid op zijn eigen manier in.

Wij vinden het belangrijk om onder de aandacht te brengen dat er geen mooier beroep is dan werken in het onderwijs en dat wij dat ook graag zo willen houden. Daarvoor moet er wel een goede toekomstgerichte visie op onderwijs komen en passende middelen die nodig zijn om deze visie te realiseren. Dan kunnen wij waarborgen dat wij, zoals Maria Montessori dat al zei, "Door het kind naar een nieuwe wereld gaan".

 

 


Terug

Eekhoorn 10

7423 EN Deventer

0570651811

directie.eh.lambiente@nullstichtingdam.nl